Tietoa Nivala-Seura ry:stä

Nivala-Seura ry. on vuonna 1936 perustettu kotiseutuyhdistys, josta on yli kuudenkymmenen toimintavuoden aikana muodostanut perinteitä vaaliva yhdistys ja tulevaisuuteen uskova nuorekas yritys.

Kotiseutuyhdistys tallentaa, ylläpitää ja esittelee nivalalaista henkistä ja esineellistä perinnettä. Nivala-Seura ry. ylläpitää kotiseutumuseo Katvalaa ja Wilkunan työhuonemuseoa ja on mukana Kyösti ja Kalervo Kallion museosäätiössä. Henkistä perinnettä tallennetaan kotiseutuarkistoon, josta löytyy niin yhdistysten, liikelaitosten, yritysten ja muiden yhteisöjen kuin yksityisten henkilöiden ja sukujenkin arkistoja. Niinikään seura  vastaa Nivalan oman kotiseutuviikon eli Kapinaviikon järjestelyistä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Nivala-Seura on aktiivinen toimija paikallisessa yhteiskunnassa sillä ajatuksella, että mennyt on tiedostettava, tulevaisuuteen on uskottava ja tätä päivää on elettävä.

Alueellista yhteistyötä Nivala-Seura tekee lähinnä Suomen Kotiseutuliiton alueliittona toimivan Kalajokilaakson Kotiseutuliiton kautta. Kalajokilaakson Kotiseutuliittoon kuuluvat kaikki jokilaaksomme yhdeksän kotiseutuyhdistystä. Uusia toiminta- ja rahoitustapoja on etsitty hankkeistamalla. Hankemaailmassa verkostoituminen ja alueellinen yhteistyö on yhä tärkeämpää.

Ylintä päätäntävaltaa Nivala-Seurassa käyttävät jäsenet. He valitsevat vuosikokouksessaan johtokunnan, johon kuuluvat:

puheenjohtaja Kim Oja
varapuheenjohtaja Tapio Uusitalo
jäsenet: Helinä Asp, Sari Gummerus, Liisa Haapala, Eero Isomaa, Mauno Niemelä, Kaisa Pihlajaniemi, Pekka Vilkuna ja Irja Visuri

Johtokunta on valinnut seuraavat toimikunnat:

Museo- ja perinnetoimikunta, Naistoimikunta, Sukututkimustoimikunta, Kapinaviikkotoimikunta, Piha- ja ympäristötoimikunta.

Katso myös:
Suomen kotiseutuliitto