Nitek Lukkarinmäellä

Nitek on Nivalan teollisuukylän sydän. Vuonna 2004 valmistuneessa teknologiakeskuksessa toimii 20 yritystä ja organisaatiota, joissa on yhteensä 140 työntekijää.

Nitekissä on suunnittelu- ja palveluyrityksiä sekä alueen elinkeinoelämän kehittäjäorganisaatioita: Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti, Nivala-Haapajärven seutu NIHAK r.y.  ja Keskipiste LEADER.  Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimisto on Nitekin 2. kerroksessa.

Teknologiakeskus on myös osaamiskeskus. Nitekin yhteydessä toimii osaamiskeskusohjelmaa toteuttava Nivalan tuotantostudio, ELME Studio, joka on asiantuntijoista muodostuva, ensisijaisesti alueen metalli- ja elektroniikan mekaniikka-alan yrityksiä palveleva yrityspalvelukonsepti.

Nitekissä on loistavat näyttely- ja tapahtumatilat messujen, seminaarien, kokousten, palaverien ja neuvottelujen järjestämiseen.

Karttojen mukaan Nitek on Lukkarinmäellä. Nivalan seurakunnan lukkarin eli kanttorin virkatalo on sijainnut lähistöllä, lienekö nimi tullut siitä. Nykyisin lukkarilan pihapiirissä toimii Nivala-Seuran ylläpitämä talonpoikaismuseo Katvala.