Tuiskumaja ja elektroniikka

Nivalan Teollisuuskylän yhdeksi suuntautumiskohteeksi muotoutui 1990-luvulla elektroniikkateollisuus, jonka piiristä on noussut monia menestyneitä yrityksiä. Voitaneen todeta, että jos Nokia nosti Suomen 1990-luvun lamasta, niin sen alihankkijat antoivat Nivalan Teollisuuskylälle ja sen yrittäjille työtä ja uusia mahdollisuuksia. Elektroniikkateollisuuden alihankintatöihin erikoistuneiden yritysten kehittäminen oli kysymys, jota käsiteltiin teollisuuskyläyhtiön hallinnossa erityisen paljon.

Tammikuussa 1995 juhlittiin Megatyöstön harjannostajaisia. Mecanovan laajennus nousi harjaan helmikuussa samana vuonna. Syksyllä voitiin jo todeta, että elektroniikkayritysten tilantarve on lisääntynyt. Syksyllä 1995 uutisoitiin teollisuuskylän yli sadasta uudesta työpaikasta.

Tuiskumajan tanssisalin keskustolppa historiaa valoittavine teksteineen kunniapaikalle, lupasivat Alpo Poikkimäki ja Seppo Kaikkonen kun Mecanova Oy:n uusia tiloja rakennettiin.

Nivalan Urheilijat rakensivat Tuiskumajan 1950-luvun lopulla.

Tuiskumajan avajaisia vietettiin juhannuksena 1959.

Jatka tietä noin 300 metriä eteenpäin, Pajatie 23:n kohdalle. Löydät QR-koodin kilvestä jalkakäytävän oikealta puolelta.

 

Piste on osa Teollisuuskylän tarinat -omatoimireittiä.