Etusivu / Nivala-Seura ry.

Nivala-Seura ry.

Nivala-Seura ry. on vuonna 1936 perustettu kotiseutuyhdistys, joka tallentaa, ylläpitää ja esittelee nivalalaista henkistä ja esineellistä perinnettä. Nivala-Seura ry. ylläpitää kotiseutumuseo Katvalaa ja Wilkunan työhuonemuseoa ja on mukana Kyösti ja Kalervo Kallion museosäätiössä. Henkistä perinnettä tallennetaan kotiseutuarkistoon, josta löytyy niin yhdistysten, liikelaitosten, yritysten ja muiden yhteisöjen kuin yksityisten henkilöiden ja sukujenkin arkistoja. Niinikään seura vastaa Nivalan oman kotiseutuviikon eli Kapinaviikon järjestelyistä yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Kotiseutuyhdistys hallinnoi erilaisia kulttuuriperintöön, paikallisuuteen ja matkailuun liittyviä kehittämishankkeita myönnettyjen rahoitusten puitteissa. Seuralla on myös kustannustoimintaa. Nivalan Työpajasäätiön ja Nivala-Seuran yhteinen lähtituotemyymälä Nivala-Puoti palvelee kivijalkamyymälänä Tupalassa ja verkkokauppana osoitteessa www.nivalapuoti.fi

Ylintä päätäntävaltaa Nivala-Seurassa käyttävät jäsenet. He valitsevat vuosikokouksessaan hallituksen, johon kuuluvat:

Puheenjohtaja: Kim Oja
Varapuheenjohtaja: Sari Gummerus
Jäsenet: Liisa Haapala, Eero Isomaa, Mauno Niemelä, Kaisa Pihlajaniemi, Jarmo Pylkkönen, Hekki Uusitalo, Pekka Vilkuna ja Irja Visuri

Johtokunta on valinnut seuraavat toimikunnat:

Museo- ja perinnetoimikunta, Talkootoimikunta, Sukututkimustoimikunta, Kapinaviikkotoimikunta, Piha- ja ympäristötoimikunta.

Nivala-Seuran säännöt
Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Suomen kotiseutuliitto

Täytä oheinen lomake ja liity Nivala-Seuran jäseneksi.